top of page
Zoeken
  • Tom Goethals

Waarom kiezen voor verfspuiten?


Spuitwerken als populair alternatief

De muur van een ondergrondse parking, magazijn of industrieterrein schilderen? Dan zal een verfrol wellicht niet volstaan. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor spuitwerken.


De toepassingen van verfspuiten

Verfspuiten wordt voornamelijk toegepast in industriële toepassingen. Denk maar aan het (her)schilderen van een muur in een magazijn of het geven van een opknapbeurt van een wand in een ondergrondse parking. Kortom, het wordt gebruikt voor het schilderen van grote oppervlakten waar geen decoratieve toepassingen vereist zijn. Verfspuiten kan tegenwoordig in verschillende RAL kleuren. Hoe gaat verfspuiten in zijn werk? Verfspuiten is een schildertechniek die sneller en efficiënter is dan een verfrol. Verfspuiten wordt dan ook voornamelijk toegepast voor het schilderen van grote oppervlakten. Het verfspuiten verloopt in verschillende stappen. Zo worden de muren eerst effen gemaakt ter voorbereiding op de behandeling. Vervolgens wordt met een verfspuit de hele muur geschilderd in de RAL kleur van uw keuze. De voordelen van verfspuiten Verfspuiten heeft verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele schildermethode. Het eerste voordeel hebben we hierboven al vermeld. Zo wordt het vooral ingezet bij grote oppervlakten, omdat het een snellere en efficiëntere schildertechniek is. Het schilderen verloopt veel vlugger dan met een verfrol of kwast, zeker wanneer het gaat om grote oppervlakten zoals in de industrie. Een ander voordeel van spuitwerken is dat de verf contactloos wordt aangebracht. Hierdoor blijft de structuur van het oppervlak behouden, wat niet het geval is wanneer u gaat schilderen met een roller of kwast. Handmatig schilderen heeft immers als nadeel dat er zichtbare sporen achterblijven van de kwast of de verfroller. Dat komt omdat er direct contact is met het te schilderen oppervlak. Verfspuiten gebeurt onder hoge druk, waardoor de verflaag gelijkmatig wordt verdeeld. Dat geeft de beste resultaten.

Schakel een professional in Voor het verfspuiten van muren heeft u degelijk werkmateriaal nodig en een zekere ervaring. Schakel daarom een vakman in als Tom Goethals in Nazareth voor de beste resultaten.

24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page